Lisy

La maison victor

I k heb reeds lang niks meer laten horen. Wel er is het een en het ander op mijn pad gekomen..... Op het einde van vorig jaar werd ik gevr...

vrijdag 27 september 2013

Collie-Collie: Héél veel foto's van het jurkje Lena...

Collie-Collie: Héél veel foto's van het jurkje Lena...: Het duurde even, maar het jurkje is af... ruimschoots voordat de schoolfotograaf op 18 april op school komt! De foto's zijn enigszins...

Collie-Collie: Het jurkje schiet lekker op...

Collie-Collie: Het jurkje schiet lekker op...: De foto is ietwat korrelig, maar hij is 's avonds genomen... Wat is het jurkje Lena een héérlijk jurkje om te maken. Van begin tot ...

Mini coupcoup

Het is al een eindje geleden dat ik die pop-patroontjes gemaakt heb. Mijn boek had zoveel energie van mij geëist dat ze wat in de vergeethoek waren geraakt.
Met de Sinterklaas en Kerstmis in zicht, maak ik er weer voor mijn kleindochtertjes. Het maakt gemakkelijk en goed om de restjes stof te verwerken.
Hier een voorbeeld van Amélie, In het patroon vind je 3 maten, dit voor een pop van 30-35 cm, voor een pop van 40-45 cm en een pop van 50-55 cm.( straks zet ik ze op de site)
Ook voor mensen die niet zoveel tijd hebben maar toch iets willen naaien voor het popje van dochter, nichtje of kleindochter is dit een must, gewoon oppassen dat het geen verslaving wordt !!!
Ik vind ze zelf ook decoratief in een kader, ik heb hier een kader en het midden heb ik wat gewatteerd en er wat stof over gespannen. Zo kan je het kleedje prachtig opspelden.
De patroontjes bestaan ook in kindermaten van 2 tot en met 10 jaar. 


 
Dit stofje komt van bij de veritas

 

Zelfgemaakte kleertjes 2

Ik heb de vraag gekregen, wat die oranje en groene en blauwe lijnen zijn op de patroonbladen.
De blauwe lijnen zijn de lijnen om het basismodel te maken.
De andere lijnen(oranje en licht-groen) zijn om variaties op die basismodellen
.

Bij het kleedje Annabel bij deel 2 vallen de groene lijnen samen met de oranje lijnen.

Niet tegenstaande het lezen en her-her-herlezen en her-her-her bekijken van de patronenbladen heb ik 2 fouten gevonden op de patroonbladen.(naar het schijnt is dit normaal dat er in elke boek ergens wel fouten zitten, maar ik was er toch wel efkens de kluts kwijt)
 Gelieve hier notitie van te nemen.


   Bij model Babette: patroonblad C patroondeel 3 (blauw) moet de lijn van de voering (futter) 1,5 cm meer naar middenrug, dus meer naar rechts opgeschoven worden.


  Bij model Marylou: Patroonblad B patoondeel 1 (rood) heb je middenvoor de insnijding voor het maken van de polo patte. De leeftijden staan hier in verkeerde volgorde. Dus hier moet het van 12 naar 2 gaan en niet van 2 naar 12.
 
Dit Weekend kijk ik ze nog even extra na in geval dat ik nog iets vind laat ik het jullie zo vlug mogelijk weten.

woensdag 25 september 2013

zelfgemaakte kleertjes 2

Hier een patroontje Babette vanuit het boek.
een kleedje voor Emma(8 jaar), ik maak er straks ook nog het vestje op in een groenblauw tintje. Zo kan Emma haar kleedje ook dragen bij fris weer. Nu nog een aangepast broekkousje vinden.
Het stofje komt van bij de Soldeur in Kortrijk.