Lisy

La maison victor

I k heb reeds lang niks meer laten horen. Wel er is het een en het ander op mijn pad gekomen..... Op het einde van vorig jaar werd ik gevr...

vrijdag 6 april 2012

zomerkleedje

Elisa is vandaag jarig, maar ze woont veraf. Ik ben doopmeter van haar en vond het jammer dat ik niet bij haar even kon zijn. Ik heb haar vandaag een kleedje gemaakt. Ziehier het resultaat. Patroontje zelf in elkaar gestoken en het was geknipt en genaaid in een kleine twee uren. Een echt mademoisellekleedje.

woensdag 4 april 2012

zomerkleedje zo gemaakt

Meloentjes en alle soorten zomerfruit en bloemen sieren dit speels zomerkleedje. Een gemakkelijk patroontje die ook, mits kleine veranderingen voor een winterkleedje kan dienen. Zie Emma daar staan, maar nu nog wachten op het goede weer.Het is wel ietsje te klein voor haar. Wat wil je, ik heb een 6 jaartje gemaakt en Emma is al7 jaar... Titine toch, Emma komt groot.

dinsdag 3 april 2012

Communiekleedje voor de kleine Emma

Vandaag ben ik er eindelijk aan begonnen. Het communiekleedje van Emma. Emma was al ongedurig en dacht dat ze met een gewoon kleedje naar de het feest zou moeten gaan? maar niks is minder waar.....
Na wat experimenteren met patroontjes en wat denkwerk ben ik toch wel blij met het resultaat. Het is gemaakt in een oud katoenen broderie Anglaise, gevoerd met een effen ecru katoentje. Onderaan de voering is ook nog tule bevestigd. Vandaag geknipt, vlug onder de machine en klaar. Ben heel erg benieuwd als Emma komt passen.
En Ja hoor, het past haar perfect. Put your red shoes, lets dance....... Olé